Tyrkiske håndklæder er det hotteste på stranden, med deres farverige og cool vibe, men har du nogensinde undret dig over hvorfor? De er jo ikke særlig tykke, og kan de overhovedet absorbere ordentligt? Det får du svar på i denne artikel.

Hurtigttørende håndklæder i verdensberømt bomuld

Tyrkiske håndklæder kaldes Peshtemal, hamam eller fouta håndklæder og de er vævet af den fineste bomuld fra Tyrkiet. Tyrkiet har en stor bomuldsproduktion der er berømt og ratet som noget af verdens bedste. Den ultra lette bomuld, som de tyrkiske håndklæder er vævet af, absorberer lige så godt som almindelige håndklæder, men de fylder meget mindre og er hurtigtørrende. Det betyder, at man nemmere undgår at skulle tørre sig i halvvåde og surt lugtende håndklæder. Til vandsport som dykning eller surf er de geniale, fordi de når at tørre i solen imellem sessions eller dyk.

Kulør på et neutralt badeværelse

Tyrkerne har en lang tradition for farvemosaikker, og det afspejler sig tydeligt i deres håndklæder, som er smagfuldt sat sammen at smukke farver og mønstre. Derfor lyser de op og tilføjer et pop af farve på neutrale badeværelser.

Jeg har købt ti tyrkiske håndklæder i forskellige farver. De lyser op på mit ellers kedelige badeværelse, og jeg elsker at vælge lige præcis den farve, der passer til mit humør. 

 Maibrit Dessau

Premiumbomuld med ekstra lange fibre

Tyrkiske håndklæder bliver lavet af den bedste bomuld med ekstra lange fibre. Det gør dem stærkere og blødere. På grund af det unikke materiale bliver håndklæderne blødere med hver eneste vask. 

Blød bambus

Hvis du gerne vil have et tyrkisk håndklæde, der er ultrablødt fra starten, skal du vælge et i bambus. Bambus materialets olier gør håndklædet blødt og beskytter mod at sand og snavs sætter sig fast.

Jeg brugte mit tyrkiske håndklæde i bambus, da jeg backpackede i Asien i 5 måneder. Det var perfekt til både som strandhåndklæde, badehåndklæde og endda også som tæppe over mig på nogle hostels. Det er så blødt og hurtigttørrende at det kan bruges til det hele og det bedste er at det aldrig bliver særlig beskidt. 

 Ung backpacker

Perfekt til Fitnesscenteret

De tyrkiske håndklæder fylder meget lidt i din gym bag, og så er de perfekt til at lægge over måtter og på sæder, hvor du ikke gider at ligge i andres sved. 

Det tynde vævede bomuld er meget rarere end et almindeligt frottehåndklæde, når du skal stikke næsen i det under rygbøjninger, armbøjninger eller planke.